Vrhovne ženske vođe Crkve u posjetu Europi

  Vrhovne ženske vođe Crkve u posjetu Europi

  9. STUDENOGA 2015

  oscarsons-burtons.jpg

  FRANKFURT — Sestra Linda K. Burton, vrhovna predsjednica Potpornog društva, ženske organizacije Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i sestra Bonnie L. Oscarson, vrhovna predsjednica Djevojaka, crkvenog programa za djevojke u dobi od 12 do 18 godina, putovale su diljem Europe od 16. do 25. listopada.

  Posjetile su mnoge kongregacije i pojedince u Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji, Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj i Francuskoj. U njihovoj pratnji bili su starješina Patrick Kearon, predsjednik područja Europa Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i njegov prvi savjetnik, starješina Paul V. Johnson.

  Jedan od vrhunaca njihovog posjeta bila je nazočnost na svečanoj dodjeli nagrade za obiteljske vrijednosti EU u Bruxellesu. Federacija katoličkih obiteljskih udruga u Europi (FAFCE) primila je nagradu za obiteljske vrijednosti u EU za 2015. dana 19. listopada. Nagrada za obiteljske vrijednosti u Bruxellesu prepoznaje pojedince i organizacije čiji je rad i utjecaj u institucijama Europske unije imao značajan učinak na obiteljski život unutar europskih društava.

  Linda K. Burton studirala je osnovnoškolsko obrazovanje na Sveučilištu Utah u Salt Lake Cityju i udana je za Craiga P. Burtona. Imaju šestero djece i 19 unučadi.

  Bonnie L. Oscarson studirala je komercijalnu umjetnost na Sveučilištu Brigham Young i nakon 35 godina vratila se na studij te stekla prvostupničku diplomu s naglaskom na britansku i američku književnost.  Udana je za Paula Oscarsona. Roditelji su sedmero djece te baka i djed 24 unučadi.