Vjerske zajednice pomoći će oblikovati budućnost Europe, kaže mormonski vođa na zasjedanju Europske komisije

  Vjerske zajednice pomoći će oblikovati budućnost Europe, kaže mormonski vođa na zasjedanju Europske komisije

  Crkvene i vjerske zajednice imat će veliki utjecaj u oblikovanju budućnosti Europe, rekao je starješina Massimo De Feo Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana na godišnjem zasjedanju na visokoj razini s vjerskim vođama. Događaj je održan 7. studenog 2017., utorak, a voditelj je bio Frans Timmermans, prvi potpredsjednik Europske komisije. Pridružio joj se i gđa. Mairead McGuinness, prva potpredsjednica Europskog parlamenta. Deset vjerskih vođa i službenika su se Europske unije sabrali u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu i raspravljali o temi »Budućnost Europe: učinkovita i na vrijednostima utemeljena unija«

  »Daleko izvan zidova crkve, vjernici i vjerske organizacije grade bolnice i škole, rukovode dobrotvornim organizacijama i skloništima, pokreću tvrtke i think-tankove, podučavaju skupine mladih i vode književne programe, udjeljuju humanitarnu pomoć diljem svijeta te pronalaze poslove nezaposlenima«, rekao je starješina De Feo, koji služi kao opći autoritet Sedamdesetorice.

  Kod Sabora

  U svom je govoru starješina De Feo istaknuo kako definirati uobičajene vrijednosti u podijeljenim društvima, kakav doprinos vjerski vođe daju u raspravi o europskim vrijednostima te potrebu za razvojem osjećaja zajedništva na višoj europskoj razini. Također je naglasio važnu ulogu mladih igara. Bez njih, dodao je, nema stvarne budućnosti za Europu. On je savjetovao da nove generacije trebaju pronaći one vjerske i moralne vrijednosti koje su izgubljene, među kojima i temeljnu ulogu tradicionalne obitelji. Navodeći 12. i 13. Članak vjere, starješina De Feo potaknuo je promoviranje europskih načela koji su sve što je »kreposno, lijepo, ili na dobru glasu ili hvalevrijedno« te je naglasio važnost aktivnog sudjelovanja građana u demokratskom procesu.

  »Vjerujemo da članovi, koji poštuju zakone i koji su iskreno zainteresirani za promoviranje općega dobra, mogu biti predstavnici pozitivne promjene i razvoja«, rekao je. »Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana spremna je i smatra svojom obvezom, zajedno s drugim vjerama, skupinama ili zajednicama, činiti dobro i blagoslivljati živote sve Božje djece.«

  Okruga

  Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana aktivno je prisutna u Europi više od 170 godina i trenutno ima više od pola milijuna članova koji se sabranih u tisuće kongregacija diljem kontinenta.

   

  Videozapisi s web-stranice Europske komisije:

  Konferencija za novinare

  Gđa. Mairead McGuinness

  Cjelokupni tekst predsjedništva Crkve područja Europa na temu »Budućnost Europe« možete pronaći ovdje: [POVEZNICA]