Što je Opći sabor?

  Što je Opći sabor?

  13 RUJNA 2016

  Članovi Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana širom svijeta okupljaju se dva puta godišnje za ono što oni nazivaju »Opći sabor«; To je, dodatak tjednim bogoslužjima koja su svake nedjelje.

  Opći sabor se održava svakog travnja i listopadu, a sastoji se od šest dvosatnih sastanaka koji se održavaju tijekom tri dana.

  Tijekom sabora, crkvene vođe govore o raznim duhovnim temama. Govornici su svjetski vođa Crkve, predsjednik Thomas S. Monson i njegovi savjetnici u Prvom predsjedništvu tj. predsjedavajuće tijelo Crkve. Govore također daju i članovi Zbora dvanaestorice apostola i druge vođe.  Sabori se danas simultano prevode na 92 ​​jezika, od albanskog do japanskog, uključujući i hrvatski! Sljedeći sabor će biti održan početkom sljedećeg mjeseca, 1. i 2. listopada, 2016. Prijevodi se odvijaju uživo i prijenos je moguće pratiti putem interneta! Za više informacija obratite se najbližem ogranku.  Također možete kliknuti LDS.org web stranicu kako biste pročitali govore s prethodnih sabora.

  GC4.jpg
  GC6.jpg