Starješina Uchtdorf darovao njemačkom predsjedniku Gaucku osobnu obiteljsku povijest

  the boyz

  Berlin – U utorak 15. svibnja 2018., bivši predsjednik Njemačke, Joachim Gauck, susreo se s predstavnicima Crkve Isusa Krista Svetaca posljednjih dana u Berlinu i primio detaljnu zbirku svoje osobne obiteljske povijesti koja obuhvaća pet naraštaja predaka. Djelo od tri sveska i uokvireno stablo predstavio mu je starješina Dieter F. Uchtdorf iz Zbora dvanaestorice apostola.

  Sastanak je održan u uredu predsjednika Gaucka u zgradi donjeg doma njemačkog parlamenta. Bio je vidljivo dirnut i dojmljen opsegom i sadržajem podataka.

  Tijekom srdačnog razgovora, predsjednik Gauck je izrazio svoje poštovanje po pitanju dobrovoljne posvećenosti članova Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Posebno priznanje odano je globalnom služenju mladih misionara, uvažavajući mnoge izazove koji prate to služenje. Te mlade osobe besplatno služe, posvećujući do dvije godine svojeg osobnog vremena.

  James T, Burton, počasni konzul Savezne Republike Njemačke u državi Utah, SAD, i članovi Sedamdesetorice područja, Michael Cziesla i Axel H. Leimer, pratili su apostola Uchtdorfa tijekom ovog posjeta.

   

  Godine 2002., starješina Uchtdorf sastao se s tadašnjim predsjednikom Johannesom Rauom u palači Bellevue u Berlinu gdje mu je darovao zbirku njegove obiteljske povijesti. Još 1970. godine, predsjednik Gustav Heinemann susreo se s Thomasom S. Monsonom, koji je kasnije postao predsjednik Crkve Isusa Krista.

  Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana smatra se obnovljenom izvornom Crkvom Isusa Krista, a nazočna je u Njemačkoj od 1843.

   

  Uz aktivnu misionarsku službu, poslužiteljska nastojanja Crkve usmjerena su na snaženje obitelji, pružanje humanitarne i dobrotvorne službe drugima – bez obzira na njihovu vjeru, porijeklo ili društveno-gospodarske okolnosti – te duhovno i emocionalno snaženje pojedinaca u današnjem svijetu kroz naučavanja Isusa Krista.

  U Njemačkoj postoji više od 150 mjesta bogoštovlja na kojima se vjernici okupljaju radi nedjeljnih službi te dva hrama koja se koriste za bogoslužja tijekom tjedna. Ovi hramovi smješteni su u Friedrichsdorfu, u blizini Frankfurta, i u Freibergu u Saskoj.