Starješina Gerrit W. Gong

    Starješina Gerrit W. Gong

    Starješina Gerrit W. Gong podržan je kao član Zbora dvanestorice apostola Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana 31. ožujka 2018. Služio je kao opći autoritet Sedamdesetorice od 3. travnja 2010. do trenutka njegovog poziva u Dvanaestoricu. Imenovan je članom predsjedništva Sedamdesetorice 6. listopada 2015. Starješina Gong bio je član predsjedništva područja Azija, sa sjedištem u Hong Kongu, od 2011. do 2015., a završio je tu službu kao predsjednik područja.

    Starješina Gong stekao je diplomu prvostupnika 1977. godine u azijskim i sveučilišnim studijima na Sveučilištu Brighama Younga. Godine 1979. stekao je magisterij iz filozofije, a 1981. doktorat iz međunarodnih odnosa na Sveučilištu Oxford na kojem je dobio stipendiju Rhodes. Godine 1985. radio je kao posebni asistent zamjenika ministra vanjskih poslova Sjedinjenih Država, a 1987. kao posebni asistent ambasadora SAD-a u Pekingu u Kini. Od 1989. radio je na nekoliko položaja u Centru za strateške i međunarodne studije u Washington D.C.-u. Bio je asistent predsjedniku za planiranje i procjenu na Sveučilištu Brigama Younga do travnja 2010.

    Starješina Gong služio je u brojnim crkvenim pozivima, uključujući pozive kao cjelodnevni misionar u misiji Tajvan Taipei, veliki vijećnik, vođa skupine velikih svećenika, predsjednik Nedjeljne škole u kolčiću, učitelj vjeronauka, biskup, predsjednik misije u kolčiću, predsjednik kolčića i član Sedamdesetorice područja.

    Gerrit Walter Gong rođen je u Redwood Cityju u Kaliforniji 23. prosinca 1953. Oženio je Susan Lindsay u siječnju 1980. Roditelji su četvero djece i troje unučadi.