Skupina Mladi veleposlanici Sveučilišta Brigham Young slavi 40...

    Skupina Mladi veleposlanici Sveučilišta Brigham Young slavi 40 godina pjesme i plesa

    Daleke 1970. godine Janie Thompson osnovala je Veleposlanike Sveučilišta Brigham Young (BYU), skupinu studenata sastavljenu od energičnih pjevača i plesača, s ciljem da predstavljaju Sjedinjene Države na izložbi EXPO '70 u Osaki, Japan, na svjetskom sajmu održanom u toj zemlji.   Sada s novim imenom Mladi veleposlanici BYU, skupina ove godine slavi 40 godina pjevanja i plesa u srcima mnogih diljem svijeta.   Nastupali su za kraljevske obitelji, primila ih je Indira Ghandi u Indiji, sreli su se s majkom Terezom, i posjetili više od 66 zemalja u cijelom svijetu.

    Svako proljeće ti studenti različitih životnih okolnosti i iskustava nastupaju svojom dobro uvježbanom izvedbom i u zemlji i na međunarodnim scenama.   Njihove izrazito energične izvedbe mogu se vidjeti ne samo prilikom njihovih scenskih nastupa, već i u bolnicama, ustanovama za zdravstvenu i socijalnu skrb, školama i sirotištima.   Ovaj veleposlanički doseg donio je prekrasno prihvaćanje i dobru volju - ključni element s oduševljenjem prihvaćen u skupini.

    Putovanje, nastupanje i sudjelovanje u programu posezanja obogatilo je obrazovno iskustvo studenata, posebice jer su im domaćini mjesne obitelji.   Ulazak izravno u životni stil, jezik i svakodnevne aktivnosti obitelji stvara neposrednu vezu i prijateljstvo studenata i domaćina.

    Brat Randy Boothe, nekadašnji član skupine Mladih Veleposlanika BYU-a i sadašnji umjetnički direktor ovako je prikazao njihovo iskustvo: »Oni su uistinu predani ideji širenja prijateljstva glazbom i plesom.« Sjećajući se njihovih brojnih posjeta gradovima Europe, možemo slaviti zajedno s Mladim veleposlanicima izražavajući im zahvalnost za 40 godina nastupanja i dobre volje. »Prijateljstvo« je uistinu vaša poruka.