Sabori za samce

    Sabori za samce

    Dana 10. i 11. studenog i zatim 17. i 18. studenog u misijskom domu u Zagrebu održani su sabori za samce. Prvi za dob od 45 godina na više, drugi za dob od 31 do 45 godina. Oba sabora za temu su imala duhovno putovanje osobe i duhovni dio ovih sastanaka temeljio se na podsjećanju na važnost i značaj događaja u našem životu bez obzira koliko mali bili. Vrhunac te ideje bio je podsjećanje da se prihvatimo pisanja dnevnika u koje ćemo zabilježiti važne događaje u svom životu, ljude koje smo upoznali, odnose koje smo razvili s njima te sve drugo što bi moglo biti značajno nadolazećim naraštajima koji će iz toga moći nešto naučiti i upoznati nas na načine koji drugačije ne bi bili mogući.

    Slika2

    Sve aktivnosti organizirane za ove sabore bile su iste za oba događaja tako da smo svi mogli primiti istu poduku i zabaviti se na isti način. Prvu večer primili smo poduku o blagu koje Sveta pisma čine u našem životu. Kroz zabavnu igru potrage za blagom, na kraju koje smo kao blago pronašli primjerke Mormonove knjige, naučili smo da potraga za istinom može ponekad biti teška, ali da je krajnji rezultat svakako vrijedan uloženog truda. Predsjednik i sestra Melonakos podučili su nas o četiri stvari koje trebamo znati i četiri stvari koje trebamo činiti kako bismo napredovali kao učenici Isusa Krista u svom životu. U nedjelju smo čuli svjedočanstva sestara o njihovom životnom putu, drugu poduku predsjednika i sestre Melonakos o njihovom putu koji ih je doveo u Hrvatsku i već spomenutu poduku o važnosti bilježenja našeg duhovnog putovanja u ovom životu. Također smo imali malo natjecanje koje je unijelo malo poleta i radosti u naš život. 

    Mnogi koji su prisustvovali ovim saborima izrazili su svoju radost što su mogli prisustvovati ovako zabavnom i duhovnom događaju i sa zahvalnošću se nadaju da će imati prilike vratiti se i u budućnosti.