Preskoči glavnu navigaciju

Priča Starješine Jones

Ja sam Kaleb Jones. Roditelji su mi Richard Jones i Kristina Ostarčević. Primio sam zadatak od živućega proroka raditi kao misionar za Gospoda i Spasitelja Isusa Krista u zemljama bivše Jugoslavije, ili kao što bih rekao tijekom  cijelog svog života, moj dom.

Moj je djed rođen na otoku Kali i odrastao u Zadru, Hrvatska. On je tamo igrao košarku sa svojim najdražim prijateljem iz djetinjstva, Krešimirom Ćosićem. Oni su bili najbolji prijatelji sve do Krešimirove smrti.

Moja je baka rođena i odrasla u Zadru, Hrvatska.  Nakon što su se moj djed i baka oženili, moj djed je pohađao sveučilište BYU u Americi. Tamo je bio upoznat s Crkvom Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Nakon što je Krešimir kršten u tu crkvu, moj djed i baka su se krstili nedugo kasnije.

Starješina Jones

Moj djed i baka su nastavili živjeti u Zadru, gdje su odgajali četvero djece, jedna je bila moja majka. Ona je odrasla tamo, sve dok nije napunila 16 godina, kada je počeo rat i raspad Jugoslavije.

Bila je na satu baleta kad su metci počeli letjeti kroz zgradu. Nagovorom voditelja crkve, moji djed i baka su se preselili u Ameriku, u državu Utah gdje sam se ja rodio pet godina kasnije.

Godinu dana nakon mog rođenja, moji roditelji su se razveli i nakon toga sam živio sa svojom Majkom i njezinim roditeljima. Odrastao sam s njima slušajući priče o čudesnim ljudima tu, na Balkanu.

Prije nego što sam dobio nevjerojatnu priliku služiti ljudima ovdje kao misionar, imao sam divnu privilegiju biti ovdje u ovoj lijepoj zemlji, upoznati ljude i provesti vrijeme s obiteljima koji su ostali tamo tijekom rata. Imam mnogo članova obitelji koji još uvijek žive u ovom dijelu svijeta.

Ali sam presretan što mogu provesti slijedeće dvije godine među ovim ljudima, tako da mogu podijeliti najdivniju poruku koju je svijet ikada čuo. Isus Krist živi. On ima živućega proroka danas kao i u starim vremenima. Naš živući i vječni Otac na nebu je objavio naum koji nam pokazuje kako naše obitelji mogu biti zajedno zauvijek u radosti. Mormonova Knjiga je još jedno svjedočanstvo o Isusu Kristu, i ona se koristi uz Bibliju.

Ova poruka nas približava našem Nebeskom Ocu i našem Spasitelju Isusu Kristu.