Predsjedništvo područja Europa želi dobrodošlicu novom drugom savjetniku

  Predsjedništvo područja Europa želi dobrodošlicu novom drugom savjetniku
  presidency2.jpg

  1 KOLOVOZA 2016

  Od ponedjeljka, 1. kolovoza 2016., starješina Gary B. Sabin će biti najnoviji član predsjedništva područja Europa, služeći kao drugi savjetnik starješini Patricku Kearonu, predsjedniku područja Europa Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. U sjedištu područja Europa u Frankfurtu u Njemačkoj zamijenit će starješinu Timothyja J. Dychesa. Starješina Dyches služit će u Odjelu za crkvene hramove u Salt Lake Cityju.

  Starješina Sabin služio je kao član Petog zbora Sedamdesetorice u području Sjeverna Amerika - zapad, kad je na Općem saboru u travnju 2016. pozvan služiti kao vrhovni autoritet Sedamdesetorice. 

  Služba u Sedamdesetorici jedna je od zaređenih službi Melkisedekovog svećeništva, višeg reda svećeništva. Sedamdesetorica imaju poseban poziv i zaređeni su da propovijedaju evanđelje i služe kao »posebni svjedoci« Krista u svijetu.

  Starješina Sabin služio je kao cjelodnevni misionar u misiji Nizozemska/Belgija, kao predsjednik okola te u brojnim drugim crkvenim pozivima. Stekao je prvostupničku diplomu sveučilišnog studija iz financija na Sveučilištu Brighama Younga, prije nego je postao magistrom menadžmenta na Sveučilištu Stanford.  

  Radio je kao predsjedatelj/izvršni direktor nekoliko tvrtki, uključujući Excel Realty Trust i Price Legacy. Do nedavno radio je za Excel Realty Holdings i Excel Trust. Starješina i sestra Sabin također su osnovali Dječju zakladu Sabin, organizaciju posvećenu brizi o zdravstvenim potrebama djece.

  Gary Byron Sabin rođen je 7. travnja 1954. u gradu Provo, u saveznoj američkoj državi Utah. U kolovozu 1976. oženio je Valerie Purdy. Roditelji su petero djece.