Predsjednik i sestra Nelson kreću na svjetsku turneju posluživanja

  Slika1

  Kao što je prošlog mjeseca najavljeno, predsjednik Russell M. Nelson iz Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i njegova supruga, Wendy, zajedno sa starješinom Jeffreyjem R. Hollandom iz Zbora dvanaestorice apostola i njegovom suprugom, Patriciom, posjetit će Europu, Afriku i Aziju u travnju. Vođe svjetske vjere po rasporedu trebaju napustiti Salt Lake City i posjetiti osam gradova u 11 dana od 10. do 23. travnja 2018. 

  Predviđeno je da se vođe mormonske vjere sastanu s članovima i misionarima, zajedno uz ostale posjete, na sljedećim lokacijama: 

  Četvrtak, 12. travnja

  London, Engleska

  Sastanak će biti održan u Londonu u četvrtak 12. travnja navečer, a bit će prenošen u sastajališta Crkve u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.  Ovo je događaj za koji je potrebna ulaznica, a one se razdjeljuju. Crkva ima oko 186.000 članova u UK-u i gotovo 4.000 u Irskoj. Prvi misionari koji su bili poslani u prekomorske zemlje bili su poslani u Britaniju 1837., samo sedam godina nakon uspostave Crkve. U Europi živi gotovo 512.000 svetaca posljednjih dana.

  Subota, 14. travnja

  Jeruzalem, Izrael

  Sabor će biti održan sa svecima posljednjih dana u Svetoj zemlji. Crkva ima četiri kongregacije s oko 260 članova u Izraelu. Jeruzalem je dom Jeruzalemskog centra Sveučilišta Brighama Younga. Isplanirane su i posjete povijesnim lokacijama u Jeruzalemu.

  Ponedjeljak, 16. travnja

  Nairobi, Kenija

  Vođe Crkve sudjelovat će na sastanku koji će biti prenošen svim kongregacijama svetaca posljednjih dana u Keniji. Prvi afrički obraćenici u Keniji kršeni su 1979. Sada u Keniji ima više od 13.000 članova.

  Članstvo Crkve raste u Africi gdje obitava oko 540.000 članova.

  Utorak, 17. travnja

  Harare, Zimbabve

  Sastanci će biti održani s misionarima i članovima u Zimbabveu. Sastanak duhovne misli bit će prenošen svim kongregacijama svetaca posljednjih dana u toj afričkoj državi.

  Gotovo 30.000 svetaca posljednjih dana nazivaju Zimbabve domom. Misionarski rad započeo je u onome što je tada bila Južna Rodezija početkom tridesetih godina 20. stoljeća.

  Četvrtak, 19. travnja

  Bengaluru, Indija

  Vođe Crkve sastat će se s članovima i misionarima u Indiji. Više od 13.000 članova u više od 40 kongregacija živi u Indiji. Neslužbeni misionarski rad u Indiji počeo je u pedesetim godinama 19. stoljeća. Prvo sastajalište u Indiji posvećeno je u veljači 2002.

  U Aziji živi više od 1,1 milijun svetaca posljednjih dana. 

  Petak, 20. travnja

  Bangkok, Tajland

  Sastanak će biti održan za članove u Tajlandu. Redovita bogoslužja bila su odobrena 1961., a predsjednik Gordon B. Hinckley posvetio je državu za propovijedanje evanđelja u studenome 1966. Više od 21.000 svetaca posljednjih dana živi u Tajlandu gdje postoji 40 kongregacija. 

  Subota, 21. travnja

  Hong Kong

  Planiran je sastanak sa svecima posljednjih dana u Hong Kongu. Misionarsko sjedište uspostavljeno je u Hong Kongu 1949., a tamo sada živi gotovo 25.000 članova u 41 kongregaciji. Hram je dovršen 1996. 

  Nedjelja, 22. travnja

  Honolulu, Havaji, Sjedinjene Države

  Svjetska turneja posluživanja završava na Havajima sa sastankom na kampusu Sveučilišta Brighama Younga – Havaji u Laieu. Havaji su dom 74.000 mormona, a tamo se nalaze i dva hrama smještena u Laieu na sjevernoj obali Oahua i u Koni na Havajima. 

  Stranica MormonNewsroom.org u potpunosti će pratiti ovo putovanje, popraćeno s videozapisima i fotografijama ovih povijesnih događaja.