Predsjednik Crkve u posjetu UK-u kao prvoj postaji na svjetskoj turneji posluživanja

  Predsjednik Russell M. Nelson, novopozvani predsjednik Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana (mormoni), i starješina Jeffrey R. Holland iz Zbora dvanaestorice apostola, zajedno sa svojim suprugama Wendy Nelson i Patriciom Holland, posjetili su London u Ujedinjenom Kraljevstvu u četvrtak 12. travnja 2018. kao svoju prvu destinaciju na dvotjednoj svjetskoj turneji posluživanja u nekoliko zemalja. Predsjednik Nelson je izrazio svoje oduševljenje što se vratio u zemlju svoje baštine. Njegovi prabake i pradjedovi bili su iz Somerseta u Engleskoj. Tamo su čuli poruku obnove evanđelja te su bili kršteni.

  Predsjednik i sestra Nelson te starješina i sestra Holland započeli su svoj obilazak obraćanjem u kapeli u Hayde Parku misionarima koji služe u misiji Engleska, London. Izrazili su zahvalnosti na služenju i posvećenosti muškaraca i žena u misiji koji dobrovoljno daju svoje vrijeme.

  »Važno je za upamtiti da je predsjednik Nelson više od samo vođe svetaca posljednjih dana. On je prorok svijetu i on ima taj pogled. On ima proročko vidjelaštvo.« Također, sastanak je prenošen misionarima diljem UK-a i Irske.

  Drugi sastanak održan je navečer za opće članstvo Crkve. Tisuće članova okupilo su u svojim kapelama kako bi pratili prijenos i primili nadahnuće od svojeg novopozvanog predsjednika Crkve kojeg mormoni smatraju prorokom. Predsjednik Nelson podsjetio je članove Crkve na važnost ljubavi i služenja svoj Božjoj djeci.

  slika2

  »Naš nauk nije kompliciran ili zamršen ili složen. Jako je jednostavan: Ljubi Boga i ljubi bližnjega svoga…«.

  Središnje načelo službeništva u mormonskoj vjeri je načelo služenja. Mormoni doprinose društvu diljem UK-a i Irske organiziranjem aktivnosti davanja krvi, podržavajući kampanju Poppy Appeal organizacije Royal British Legion i putem drugih humanitarnih nastojanja. Vjeruju da voljeti jedni druge znači služiti jedni drugima.

  Predsjednik Russell M. Nelson i sestra Wendy W. Nelson, zajedno sa starješinom Jeffreyjem R. Hollandom i sestrom Patricijom Holland, nastavit će svoje putovanje posjećujući Jeruzalem u Izraelu gdje će predsjednik Nelson posjetiti sveta mjesta kojima je Spasitelj kročio te će svjedočiti o Kristovom službeništvu. Druga odredišta uključivat će Nairobi u Keniji, Harare u Zimbabveju, Bengalaru u Indiji, Bangkok u Tajlandu, Hong Kong u Kini i Honolulu na Havajima u Sjedinjenim Državama.

  Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana, sa sjedištem u Salt Lake Cityju, Utah, ima više od 16 milijuna članova diljem svijeta. Gotovo 512.000 svetaca posljednjih dana živi u Europi.

  Oko 186.000 članova Crkve živi u UK-u i gotovo 4.000 u Irskoj. Prvi misionari koji su poslani u prekomorske zemlje poslani su u Britaniju 1837., samo sedam godina nakon uspostave Crkve. U UK-u postoje dva hrama. Hram London Engleska posvećen je krajem pedesetih godina 20. stoljeća. U lipnju 1998., posvećen je hram Preston Engleska, u mjestu u kojem su misionari prvi puta propovijedali u toj državi.