Poruka vodstva područja

  Kako poboljšati duhovnu samodostatnost

  Sveta pisma
  starješina Robert Dryden
  starješina Robert Dryden, Velika Britanija član Sedamdesetorice područja

  Izuzetna priča

  Povremeno neki član pokaže doista izuzetan napredak prema duhovnoj samodostatnosti. Paul je bio jedan od njih.

  Bio je najmlađe od petero djece, odrastao u obitelji i okrugu gdje su alkohol, droga, zlostavljanje, nasilje i zatvor bili normalni dijelovi života, što je dovelo do siromaštva i teškoća u obitelji.  Zbog siromaštva je Paul često trebao krasti hranu za obitelj.  Još kao mlad, smješten je u udomiteljsku obitelj i bio je zlostavljan.

  Niže su navedeni njegovi koraci u napretku i postignućima u nešto više od godinu dana:

  Mormonova knjiga je postala ljubav njegovog života.  Sveti Duh ga je zadivio postajući njegov stalni suputnik. Pozvan je da bude misionar u odjelu, a uspjeh se ogledao u krštenjima i aktivaciji.  Prepoznao je (uz pomoć) i zastupnički krstio 65 izravnih srodnika.  Brat koji je prepoznao njegovu veliku revnost u Gospodinovom djelu poklonio mu je automobil.  Paul je sada doista samodostatan.  Primio je Melkisedekovo svećeništvo i pozvan je da služi kao voditelj u programu za oporavak od ovisnosti u kolčiću.  Brinuo je o beskućnicima u gradu.  Organizirao je i održavao večeri u kolibi za nove članove, istraživače i manje aktivne članove koji su se željeli vratiti.  Bio je zadužen održati govor na saboru u kolčiću, bio je podaren u hramu.  Ispunio je svoj san o odlasku na Opći sabor s misionarom koji ga je pronašao i krstio.  Oči su im se ispunile suzama kad je predsjednik Monson ušao u dvoranu.

  Predstavljanje Prvog predsjedništva tečaja ‘Moj temelj’ službe za samodostatnost potiče nas da marljivo proučavamo i primjenjujemo načela samodostatnosti i obećava nam da će naš život biti blagoslovljen dok to činimo.

  Duhovnu samodostatnost postižemo ako slijedimo vodstvo Prvog predsjedništva i marljivo primjenjujemo jednostavnu odanost u našim osobnim i obiteljskim svakodnevnim životima.

  1 Obdržavanje Božjih zapovijedi.[2]   

  2 Pretraživati Sveta pisma (osobito Mormonovu knjigu) i naučiti… »hrli[ti] naprijed, gosteći se riječju Kristovom«[3] 

  3 Moliti se iz srca, »Kad ne vapite ka Gospodu, nek vam srca budu ispunjena, trajno privučena molitvom njemu…« [4]

  Naučavanja Brighama Younga snažno se usklađuju s onima Prvog predsjedništva na ključnom putu do stjecanja duhovne samodostatnosti.

  Brigham Young je rekao: »Uzimamo sve zakone, pravila, uredbe i odredbe koji se nalaze u Svetim pismima i primjenjujemo ih koliko god je moguće, a zatim nastavljamo učiti i poboljšavati se dok ne možemo živjeti prema svakoj riječi koja je izašla iz Božjih usta.«[5]

  »Ljudi ne mogu primiti zakone u njihovoj savršenoj punini, no mogu primiti pomalo tu i tamo, malo danas, a malo sutra te malo više sljedeći tjedan… ako želimo djelovati po punini znajući da Gospodin stvara kako bi objavio, malo po malo, žiteljima zemlje da se moramo poboljšati u svakoj sitnici kako je objavljena.«[6]

  Njegova poruka potvrđuje da »naš duhovni rast u evanđelju dolazi malo po malo i redak po redak dok živimo prema načelima koja učimo«.[7]U ime Isusa Krista. Amen.