Pjesma mormonskih misionara doprla do tisuća osoba

  slika

  BERLIN – Sestra Erin Roach, cjelodnevna misionarka Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, sa svojom je glazbom doprla do tisuće ljudi putem interneta. Roach, koja trenutno služi u misiji Njemačka Berlin, redovito objavljuje na Facebooku obrade glazbenih brojeva usredotočenih na Isusa Krista te izvodi kratke ulične izvedbe, no jedna od njezinih najnovijih originalnih pjesama ima više od 21.000 pregleda na društvenim medijima.

   Roach je rekla da je imala poteškoća s učenjem njemačkog jezika i osjećala se kao da nije dobro napredovala na početku svoje 18-mjesečne misije. Samopodučena gitaristica rekla je da se okrenula pisanju pjesama kako bi umanjila taj stres.

  Rekla je da je primila nadahnuće za originalnu pjesmu kada se molila i osjetila potrebu da čita Mormonovu knjigu, knjigu koja se smatra Svetim pismom zajedno s Biblijom. »Pročitala sam stih u kojem je Krist opisan kao stijena našeg spasenja i u tom su trenutku nadahnute riječi ispunile moje misli. Odmah sam izvadila komad papira, pisači pribor i počela sam zapisivati te riječi. Pet minuta kasnije, pjesma je bila gotova«, rekla je u objavi na Facebooku.

  Roach je zatim skladala glazbu i izvela ju na sastanku u Crkvi. Jedan od slušatelja pristupio joj je nakon izvedbe i ponudio joj da profesionalno snimi pjesmu. Napravili su sljedeći glazbeni videozapis:

  slika 2

  U kratkom razdoblju od četiri mjeseca, videozapis je pregledan 5.000 puta na Facebooku i više od 16.000 puta na YouTubeu. Roach je rekla da je primila puno pozitivnih odgovora. Prepričala je kako joj je mladi član Crkve poslao poruku na Facebooku i rekao joj da nije bio siguran treba li služiti misiju, no nakon što je čuo njezinu pjesmu, znao je da treba otići na misiju. »Nikada nisam mislila da ću ostvariti takav utjecaj na ljude«, rekla je Roach.

  S neočekivanim ishodom, Roach kaže da uvijek nastoji pisati nove pjesme usmjerene na Isusa Krista. Rekla je da je njezin cilj s glazbom »misionarska tema: pozivati druge da dođu Kristu«.

  Roach i njezina misionarska suradnica rade s mjesnim članovima Crkve kako bi svakog ponedjeljka objavljivali obrade crkvene glazbe na Facebooku. Stranica nosi naslov »Musikalischer Montag« [insert link: https://www.facebook.com/musikalischermontag/?hc_ref=ARQ4BfbD1s7vz1Vs0KC-RjXWs_-PParQOs0MyadhxmxRY4W2hT8Q2aK_USOuRGNlozY&fref=nf], a svaki videozapis pregledaju stotine, ponekada i tisuće osoba.

  Planira se da Roachin naredni glazbeni videozapis bude objavljen u srpnju.