Mormonski vjernici pripremaju se za svjetski sabor

  Mormonski vjernici pripremaju se za svjetski sabor
  23 RUJNA 2016

  Dvaput godišnje članovi i prijatelji Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana okupljaju se kako bi poslušali poruke nadahnuća i primili vodstvo od vrhovnih autoriteta i vrhovnih dužnosnika tijekom crkvenog općeg sabora.

  Šest zasjedanja prenosit će se uživo iz Konferencijskog centra u Salt Lake Cityju u američkoj saveznoj državi Utah, s početkom u subotu, 24. rujna 2016., s Općim zasjedanjem žena. Preostala zasjedanja održat će se sljedeći tjedan, 1. i 2. listopada.

  Konferencijski centar može primiti 21.000 ljudi za svako zasjedanje. Još više milijuna diljem svijeta gledat će i slušati prijenos. U Europi je više od pola milijuna članova Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana koji se sastaju u 1.450 kongregacija. Crkveni prevoditelji u području Europa prevodit će zasjedanja sabora na 19 jezika.

  Uz prijenose u mjesnim mormonskim sastajalištima diljem svijeta putem crkvenog satelitskog sustava, crkveni prijenosi uživo sa sabora bit će dostupni i na LDS.org .

  Crkva opće sabore održava svakog proljeća i jeseni. Proljetna se zasjedanja nazivaju godišnjim saborima, a ona jesenska se nazivaju polugodišnjim saborima. Prvi opći sabor održan je 1830. kad je Crkva prvi put uspostavljena.  Predsjednik Thomas S. Monson, predsjednik Henry B. Eyring i predsjednik Dieter F. Uchtdorf iz Prvog predsjedništva prisustvuju na nedjeljnom jutarnjem zasjedanju Općeg sabora, 3. travnja 2016.  U konferencijskom centru u Salt Lake Cityju tijekom 186. crkvenog godišnjeg Općeg sabora, nedjelja ujutro, 3. travnja 2016.  Pogled na Hramski trg iz ptičje perspektive tijekom Općeg sabora, subota, 2. travnja 2016.  Dvije djevojčice u blizini hrama Salt Lake uživaju u toplom vremenu tijekom Općeg sabora u Salt Lake Cityju u Uti, 2. travnja 2016.
  12-First-Presidency.jpg
  10-CC-congregation.jpg
  14-birdseyeview-resized.jpg
  LDS-Conf.-Sat-AM-0784-4-2-16.jpg