Mormonske ruke pomoći služe na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu

  Zaglavna slika

  Mormonske ruke pomoći, crkveni program za globalno, dobrovoljno služenje u zajednici, ima centar u kojem se nude uslužne djelatnosti za podršku uspješnim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

  S osobljem koje broji više od 20 dobrovoljaca iz Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Gangneungu u Južnoj Koreji, Centar ruku pomoći nudi usluge tumačenja na devet jezika, fotografsku zonu za zimske sportove, aktivnosti za obitelji »Sam svoj majstor«, besplatan bežični internet i mjesto na kojem se ljudi mogu ugrijati, uživati u toplim napicima, napuniti mobitel, gledati prijenose Olimpijskih igara uživo pa čak i istraživati obiteljsku povijest.

  Centar surađuje s mjesnom policijskom upravom kako bi se spriječio kriminal usmjeren protiv stranaca. Go Kwang-young, direktorica Centra za dobrovoljce Gangneung Cityja, pomogla je omogućiti suradnju između policijske uprave i Centra ruku pomoći. Izrazila je svoju zahvalnost na takvoj suradnji, napominjući da će »dobrovoljno služenje i talenti koji se nude u ovom centru pomoći Gangneung Cityju u daljnjem razvoju«.

  Slika 1

  Centar ruku pomoći otvoren je svakodnevno tijekom Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara 2018. do 25. ožujka 2018. Svi su dobrodošli.