Mormoni poslužuju žrtvama odrona zemlje u Sierra Leoneu

  Mormoni poslužuju žrtvama odrona zemlje u Sierra Leoneu

  Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Sierra Leoneu priskočila je u pomoć za oko 500 osoba pogođenih nedavnim odronom zemlje koji je ubio gotovo 1.000 ljudi i još tisuće ostavio bez doma. Uz pomoć Dobrotvorne organizacije SPD-a (humanitarnog odjela unutar Crkve), mjesni mormoni i vođe zajednice dostavili su madrace, hranu, vodu i druge životno važne potrepštine za 105 obitelji. Gotovo nijedna od ovih obitelji ne pripada mormonskoj zajednici.

  Trodnevna jaka kiša je 14. kolovoza 2017. uzrokovala poplave i masivne odrone zemlje oko Freetowna, glavnog grada te zapadnoafričke države koja broji 7 milijuna stanovnika. Domovi onih koji su primili pomoć Crkve bili su uništeni ili teško oštećeni.

  John Titus O’Neil, vođa crkvene kongregacije Dwarzak u Freetownu, išao je od vrata do vrata s drugim mjesnim vođama kako bi ustanovili kome je u njihovom području pomoć najpotrebnija. Zatim su svoj popis potrebitih obitelji predali u Dobrotvornu organizaciju SPD-a.

  »Proces [dostave] je protekao vrlo dobro«, rekao je O'Neil. »Vlada je pružila zaštitu, naši su članovi pružili radnu snagu i sve su žrtve u našem području primile pomoć. Sada se na licima očajem ispunjenih osoba mogu vidjeti osmjesi.«

  Starješina Don Carley, crkveni stručnjak za socijalnu skrb, rekao je da je bio »sretan što vidi da mjesni vođe procjenjuju potrebe, a zatim i resurse Crkve kako bi udovoljili tim potrebama. Mnogi su životi blagoslovljeni zbog njihovog truda.«

  Primjećujući »pravovremenu intervenciju« Crkve, gradski dužnosnik u Freetownu Shiaka Lamin Dumbuya zahvalio je Crkvi na njezinoj službi.

  »U ime Vlade i njegove ekscelencije, predsjednika Sierra Leonea, iskazujemo čast vašoj Crkvi i njezinim članovima«, rekao je Dumbuya.

  Crkva će pružiti dodatnu pomoć u Sierra Leoneu sukladno potrebama koje utvrde mjesni vođe.

  Dodatni izvori na stranici Mormon Newsroom u Gani: Kongregacije svetaca posljednjih dana u