Moje svjedočanstvo o Mormonovoj knjizi

  image 1

  Moja supruga, Mei, i ja smo potpuno novi članovi Crkve. I dalje imamo vrlo ograničeno znanje o mnogočemu. Zapravo, upravo smo započeli s čitanjem Mormonove knjige. 

  Tijekom našeg čitanja Prvog Nefija, primijetili smo da se riječ »vjera« pojavljuje mnogo puta. Prema Nefiju, njegov je otac Lehi napustio Jeruzalem i otišao u divljinu. Sa sobom je poveo svoju suprugu i četvoricu sinova: Lamana, Lemuela, Sama i Nefija. Bila je to teška odluka budući da su napustili svoju zemlju i cijelo svoje imanje. Lehi je to učinio jer je imao snažnu vjeru u Gospodina. Laman i Lemuel su mrmljali protiv svojeg oca jer im je nedostajala vjera u Gospodina. S druge strane, najmlađi brat, Nefi, bio je poslušan i molio se u vjeri.

  Duh je vodio Nefija zbog vjere pa je on mogao ubiti Labana prema Gospodinovoj zapovijedi i zadobiti mjedene ploče.

  Nefi je zbog vjere bio čudesno oslobođen nakon što su ga njegova braća svezala konopcima.

  Nefi je zbog vjere izgradio lađu na način koji mu je Gospodin pokazao. 

  image 2

  Zbog vjere je Nefijeva molitva zaustavila oluju kako bi on mogao voditi svoj narod preko voda i doći do obećane zemlje.

  Znam da je vjera u Gospodina ključ svega i ona je zasigurno donijela pozitivne promjene našoj obitelji od onog trenutka kada smo je odlučili primjenjivati. Kršteni smo 23. prosinca prošle godine. Neki od naših prijatelja su nas upitali: »Kako možete donijeti takvu odluku tako brzo?«. Reći ću vam istinu; bilo je to zbog vjere. Sjećam se kako mi je misionar rekao da je vjera poput sjemena. Naši prijatelji u Crkvi pomogli su nam posaditi to sjeme prvoga dana kada smo došli i to je sjeme raslo svakoga dana.

  Još uvijek se sjećam kada smo prvi puta ušli u sastajalište ove Crkve. Bili smo toliko impresionirani. Zgrada je bila skromna, a ljudi su bili toliko ljubazni. Tijekom sakramentalnog sastanka čuli smo mnoge dražesne pjesme i dirljive govore. Nakon sastanka, mnoga su nam braća i sestre došli izraziti toplu dobrodošlicu i pomoći nam na mnoge načine. Na primjer, pokazali su nam gdje se održavaju satovi Male škole za našu djecu i onda su nas odveli na naš sat kako bi nam pomogli da se osjećamo kao kod kuće. Njihova ljubaznost i pravednost pomogle su nam zaljubiti se u ovu Crkvu istoga trena! Od toga smo trenutka počeli graditi vjeru u Gospodina jer smo vjerovali da njihova ljubaznost i pravednost dolaze od njega. Htjeli smo biti baš poput njih. Htjeli smo da Gospodin voli i blagoslovi i nas. Svaki nam je član našeg odjela pružio dobar primjer i pomogao nam graditi vjeru.

  Još uvijek se sjećam kako mi je misionar jednom prilikom poslao poruku. Savjetovao mi je da čitam Mormonovu knjigu svaki dan. Rekao je da će čak i 5 minuta pomoći. Od toga dana čitamo tu knjigu, možda ne svaki dan, ali ona već djeluje na osnaživanju naše vjere. 

  Zbog vjere smo prestali piti kavu i zeleni čaj koji su nam mnoge godine bili omiljeni napici.

  Zbog vjere nastojimo kontrolirati svoju narav u svakom trenutku. Sada, kada god naša djeca nisu dobra, moja supruga i ja si međusobno pomažemo biti strpljiviji jer mislimo da je to ono što Gospodin želi da učinimo. Gospodin zna da imamo potencijala biti dobri roditelji pa nam je dao dva dragocjena dara – naše sinove.

  Victor, naš stariji sin, zbog vjere sada vodi naše svakodnevne večernje molitve prije spavanja. On to toliko voli činiti, a čak nas i podsjeća ponekada ako zaboravimo.

  Zbog vjere nastavljamo dolaziti u Crkvu svake nedjelje. Svaki put nakon što nam satovi završe možemo osjetiti mala poboljšanja u našoj obitelji.  

  I moja supruga i ja došli smo iz nereligioznih obitelji. Bez Mormonove knjige nikada ne bismo znali da Bog ima tako predivan naum za svakoga od nas. Pokajemo li se, svi naši grijesi mogu biti oprani i jednoga ćemo dana moći živjeti s njim. Bez Mormonove knjige nikada ne bismo mogli pokoriti svoj strah od smrti.  Bez Mormonove knjige nikada ne bismo znali da naša obitelj može biti zapečaćena za vječnost. Nikada se nismo osjećali sigurniji i sretniji. Doista mogu vidjeti svjetlo pred nama. To je nada za sve nas.

  Prešli smo dalek put i pronašli smo svoj dom. Znamo da smo donijeli ispravnu odluku za svoju obitelj. Ovdje sam kako bih posvjedočio da je Mormonova knjiga istinita.