Preskoči glavnu navigaciju

Majčin dan

Majčin je dan blagdan u čast majki i majčinstva koji se obilježava svake godine druge nedelje u svibnju. Ljubav prema majci i želja za harmoničnom obitelji jedna je od najjačih emocija koju nam je dao Nebeski Otac. 

Naše su majke najpožrtvovnija bića koja nas uče životu i dobru gdje god mi kasnije završili. Sjećanje na majku, koliko god ona daleka bila snažna je emocija. Bogorodica, majka Isusa Krista jedan je od najsjajnijih likova biblijske povijesti. Majka je nezaobilazno dobro u svakodnevnom životu i blagoslov u teškim trenucima.

slika

Svako se od nas sjeća mnogih događaja iz mladosti i života gdje je majka bila ta koja pružila odlučujuču pomoć. Ona je uvijek svojom dobrotom produžena ruka našega Gospodina. Nježnost i toplina koju ona daje nezamjenjivi su. Nesebičnu ljubav koju nam ona pruža moramo joj uzvratiti istom mjerom i to će biti drago našemu Nebeskom Ocu. Ona je ta koja daje hrabrost i snagu u obitelji da bi se pobijedilo zlo na koje nailazimo u sadašnjem vremenu.

Iskušenja pred koja nas postavlja Sotona danas su velika pa je njena pomoć i požrtvovnost često odlučujuća. Nikad nesmijemo zaboraviti koliko ona predstavlja u našemu životu. Drage majčice gdjegod bile sretan vam i lijep vaš dan!

slika 2