Konferencija za samce srednje dobi - 12-13. svibnja 2017

  Postoji li bolje mjesto od lijepog Zagreba za kasno-proljetnu konferenciju samaca srednje dobi? 12. i 13. svibnja, samci u Sjeverno-Jadranskoj misiji u dobi od 31. do 45. godine našli su se u misijskom uredu u centru Zagreba da bi se družili prije večere.

  Plesanje

  Sudionici su došli iz Srbije, Hrvatske, i Bosne.Kako su bili sretni obnoviti svoja prijateljstva i sprijateljiti se s drugim ljudima! Fotografirali smo se,  svi su se najeli a zatim smo  otišli na lov na znamenitosti centra Zagreba.Bile su tri ekipe koje su morali naći razne znamenitosti i spomenike a cela grupa se morala slikati ispred njih.  Zabavno je bilo vidjeti grad jer za neke je to bilo prvi put da su u Zagrebu.   Bilo je 11 znamenitosti za naći, a skoro svi su našli sve.  Oni koji su našli najviše znamenitosti primili su nagrade.

  Mnoštvo autiju zatim je putovalo do misijskog doma na kratku plesnu školu s sestrom Ezard, misionarkom u Karlovcu.Plesali su i zabavljali se, posebno je bilo veselo kod “ča-ča”, valcera, te “jive”.  Bilo je mnogo veselja kada su svi probali pratiti pokrete sestre Ezard.  Uživali su u daljnjem druženju s igrama i grickalicama prije nego što su išli na spavanje.

  Aktivnosti

  Sljedećeg jutra bila je uključena neobavezna vježba istezanja s predsjednikom i sestrom Lotrić, a zatim doručak.Svi su se skupili na stepenicama za sliku prije različitih radionica i duhovnih predavanja.  Na računalima su učili o aplikaciji “Billion Graves” za obiteljsko rodoslovlje.  Gledali su video “Have I done Any Good?” (Što sam dobroga učinio?), bilo je obuke u vezi razgovora za posao, a onda su bile radionice jačanja tima.Čak smo igrali i zabavnu igru malog nogometa na terenu iza misijskog doma.Događaj je završio s porukom od predsjednika Lotrića i pjesmom “S tobom Bog do novog susreta”, te završnom molitvom za sigurnost povratka kući.

  Na računalima

  Za Manuela Radovanovića iz Srbije, ovo mu je bio prvi put na konferenciji.  S obzirom na to iskustvo, on kaže, “Ova konferencija u Zagrebu je nadmašila moja očekivanja.”  Budući da je on novi član crkve, ovaj skup je bio prigodba da se upozna s drugim članovima diljem misije.  Bilo mu je to iskustvo koje neće nikada zaboraviti.  Stvorio je mnoga prijateljstva.Bilo je to uzbudljivo vrijeme svima, a svi su se razišli s očekivanjem da će se naći opet na sljedećoj konferenciju.