Preskoči glavnu navigaciju
Knez Mironosni

Ovoga Uskrsa u središtu su načela mira Kneza mironosnog

Knez Mironosni

Crkvena uskrsna inicijativa u 2017. godini poziv je na pronalaženje mira putem Krista

Već četvrti put zaredom, u uskrsno doba, Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana potiče mormone, a i druge širom svijeta, da iznose poruke nade o Isusu Kristu. Ove godine u središtu je biblijski nauk koji kaže da je Krist Knez mironosni.


»Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.«

Izaija 9:5

»Želimo da svijet zna da mir može doći svima koji iskreno traže Kneza mironosnog«, rekao je predsjednik Russel M. Nelson iz Zbora dvanaestorice apostola. »Njegova je slatka i spasonosna poruka koju pronosimo širom svijeta – ‘mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne dajem kakav svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce i ne plaši vaše srce!«

Kao i poruke prethodnih godina (koje su pogledali milijuni), i poruka ovogodišnje inicijative preklapa se s Velikim tjednom - od Cvijetnice do Uskrsne nedjelje, od 9. do 16. travnja – i uključuje tri poziva:

1. Dođite Kristu

2. Naučite načela mira koja je dao Knez mironosni

3. Iznosite načine kako pronaći mir putem Spasitelja

Pozovite sve da dođu Kristu

Počevši od danas 31. ožujka, stranica »Knez mironosni« na mormon.org prikazivat će dvominutni video (prikazan iznad) koji opisuje ulogu Isusa Krista kao »Kneza mironosnog« i poziva druge da nauče o osam »načela mira«. Video će biti dostupan na 33 jezika, a internetska stranica na 29 jezika.

Naučite načela mira koja je dao Knez mironosni

Tijekom Velikog tjedna ljudi mogu doznati više o načelima mira. Svakoga dana crkvene internetske stranice za pojedine zemlje i društvene mreže u Europi prikazivat će posebnu poruku o Spasiteljevoj vječnoj ulozi Kneza mironosnog.

Iznosite načine kako pronaći mir putem Spasitelja

Navedeni videozapisi i popratni sadržaj također će biti dostupan na mnogim društvenim stranicama Crkve. Članovi su potaknuti na svojim osobnim stranicama društvenih mreža dijeliti ove video zapise i popratne sadržaje. Također, mogu iznositi i osobna iskustva online putem #KnezMironosni.