Kettering prikuplja donacije za izbjeglice u Calaisu

    Kettering prikuplja donacije za izbjeglice u Calaisu

    KETTERING, NORTHAMPTONSHIRE — Mladi, vođe, roditelji i prijatelji zajednice okupili su se u sastajalištu kongregacije Kettering Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u subotu 12. prosinca kako bi razvrstali donirane vreće s odjećom, posteljinom i hranom za izbjeglice u Europi.  Mladi i vođe prikupili su vreće s donacijama od članova i prijatelja nekoliko dana ranije, u četvrtak, a onda su u subotu ujutro pomogli razvrstati prikupljene stvari. 

    Dobrotvorna ustanova »Jungle Care« posrednik je za isporuku kojeg »Corby Stands With Refugees« i druge mjesne ustanove Northamptonshirea koriste za isporuku neophodnih predmeta u Calais, Dunkirk i Grčku.  Do podneva »Jungle Care« je preuzeo razvrstane vreće, koje su ispunile dva kombija, za izravnu distribuciju izbjeglicama koje se trenutno nalaze u području Calaisa u užasnim uvjetima.  

    Mjesni organizator za Crkvu u Ketteringu, Noah Nelson, komentirao je: »Ovo je bila prilika da se cijela kongregacija i zajednica udruži i pomogne ljudima koji si sami ne mogu pomoći. Bez obzira na religijsku poleđinu, vjeru, politiku ili boju kože, ujedinili smo se u zajedničkom cilju: služiti bližnjima.  Ima li boljeg vremena u godini za to od Božića? Želimo zahvaliti »Jungle Careu« za pomoć u distribuciji donacija izravno izbjeglicama.« 

    pomoc.jpg