Javnost se poziva na razgledavanje hrama Rim Italija

  Slika1

  RIM – Javnost se poziva na razgledavanje prvog hrama Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Italiji. Crkveni vođe objavili su da će hram Rim Italija biti otvoren javnosti za besplatno razgledavanje od ponedjeljka 28. siječnja 2019. do subote 16. veljače 2019., osim nedjelja.

  Nekoliko tjedana prije održavanja otvorenih vrata, javnost može svoj termin rezervirati na stranici templeopenhouse.lds.org. Hram, smješten u sjeveroistočnom dijelu Rima, u blizini auto-ceste Grande Raccordo Anulare, bit će službeno posvećen u nedjelju 10. ožujka 2019. do nedjelje 17. ožujka 2019.

  Predsjednik Russell M. Nelson, globalni vođa Crkve Isusa Krista Svetaca posljednjih dana, rekao je: »Svete uredbe koje će se obavljati u ovom svetom hramu ujedinit će obitelji za vječnost. Bog podjednako voli svu svoju djecu i omogućio im je način da budu povezani u ljubavi, naraštaj za naraštajem. Oduševljeni smo što možemo posvetiti hram u ovom gradu ispunjenom povijesnom važnošću kroz dobi.«

  Kada je hram Rim Italija bio najavljen u listopadu 2008., članovi Crkve u Italiji i tisuće drugih diljem svijeta dočekali su vijest s oduševljenjem i zahvalnošću. Poput svih kršćana, mormoni cijene Rim kao jednu od najvažnijih povijesnih lokacija u svijetu, biblijski grad gdje su drevni apostoli Petar i Pavao propovijedali evanđelje Isusa Krista.

  Slika2

  Izgradnja trokatnog objekta površine 3700 m2 započela je 23. listopada 2010., kada je predsjednik Crkve, Thomas S. Monson, zajedno s crkvenim i mjesnim vođama zajednice, sudjelovao na tradicionalnoj svečanosti blagoslova gradilišta i polaganja kamena temeljca.

  Hram Rim Italija dio je vjerskog i kulturnog centra površine 4000 m2 koji će uključivati višefunkcionalno sastajalište, centar za posjetitelje, centar za obiteljsku povijest i smještaj za posjetitelje. Vanjski dio hrama izgrađen je od granita s ukrasnim staklom. Unutrašnjost uključuje najbolje materijale i izradu: mramor, stolariju i ukrasno slikarstvo.

  Slika3

  Hram će koristiti preko 23.000 članova Crkve koji žive u Italiji i susjednim zemljama. Trenutno postoji 159 operativnih hramova diljem svijeta, uključujući 12 u Europi.

  Mormonski hramovi razlikuju se od crkvi gdje se članovi sastaju za nedjeljne službe štovanja. Hramovi se smatraju »domovima Gospodnjim« gdje se naučavanja Isusa Krista potvrđuju brakom, krštenjem i drugim obredima koji ujedinjuju obitelji za vječnost.

  Za više informacija o svrsi hramova i njihovoj važnosti za svece posljednjih dana, molimo vas posjetite www.mormonnewsroom.org/topic/temples.

  Za više informacija o hramu Rim molimo vas da posjetite stranicu http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma.