Javnost se poziva na razgledavanje hrama Pariz Francuska

  Javnost se poziva na razgledavanje hrama Pariz Francuska
  14 STUDENI 2016

  PARIZ – Javnost se poziva na razgledavanje prvog hrama Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Francuskoj. Crkveni vođe objavili su da će hram Pariz Francuska biti otvoren javnosti za besplatno razgledavanje od subote, 22 travnja do nedjelje, 13 svibnja. Nekoliko tjedana prije održavanja otvorenih vrata, javnost može svoj termin rezervirati na templeopenhouse.lds.org .

  Također će se održati kulturna proslava s glazbom i plesom u izvedbi mjesne mormonske mladeži u nedjelju, 20 svibnja.

  Hram je smješten u Le Chesnayju.  Predsjednik Crkve Thomas S. Monson je u srpnju 2011. najavio namjeru Crkve izgraditi hram u predgrađu Pariza.

  Hramovi svetaca posljednjih dana razlikuju se od crkvi gdje se članovi sastaju za nedjeljne službe štovanja. Hramovi se smatraju »domovima Gospodnjim« gdje se naučavanja Isusa Krista potvrđuju brakom, krštenjem i drugim obredima koji ujedinjuju obitelji za vječnost. Trenutno postoje 152 aktivna hrama Crkve diljem svijeta, uz još 25 najavljenih ili u izgradnji, uključujući hram Pariz Francuska.  

  Za više informacija o svrsi hramova i njihovoj važnosti za svece posljednjih dana, molimo posjetite http://www.presse-mormons.fr/article/temples .       
  Paris-France-Temple-Rendering.jpg