Europski crkveni vođa pozvan kao novi predsjedavajući Biskup

  Europski crkveni vođa pozvan kao novi predsjedavajući Biskup

  23. LISTOPADA 2015


  SALT LAKE CITY — Biskup Gérald Caussé imenovan je novim predsjedavajućim biskupom Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Dean M. Davies služit će kao prvi savjetnik, a W. Christopher Waddell kao drugi savjetnik u predsjedavajućem biskupstvu.


  Prvo predsjedništvo objavilo je to dana 9. listopada 2015. godine. Nova zaduženja stupaju na snagu odmah, ali će također biti potrebno prijelazno razdoblje.

  Biskup Gérald Caussé

  Biskup Gérald Caussé

  Biskup Gérald Caussé, 52 godine, iz Francuske, imenovan je predsjedavajućim biskupom Crkve dana 9. listopada 2015. godine. Ispunio je slobodno mjesto Garyja E. Stevensona koji je postao član Zbora dvanaestorice apostola dana 3. listopada 2015. godine.  

  Prije ovoga zaduženja, biskup Caussé je služio kao prvi savjetnik u predsjedavajućem biskupstvu od ožujka 2012. godine. Prethodno je služio kao član Prvoga zbora Sedamdesetorice i kao savjetnik u predsjedništvu područja Europa. Treći je predsjedavajući biskup rođen izvan Sjedinjenih Američkih Država i prvi kojem je engleski drugi jezik. 

  Biskup Caussé stekao je magistarski stupanj iz poslovanja u francuskoj poslovnoj školi ESSEC 1987. godine. Svoju je karijeru započeo u prehrambenoj industriji gdje je radio s nekoliko lanaca supermarketa te kompanija za distribuciju hrane. Bio je generalni direktor društva Pomona za distribuciju hrane u Francuskoj. Radio je kao direktor odjela za logistiku grupe Carrefour, međunarodne maloprodajne tvrtke. 


  Rođen je u Bordeauxu u Francuskoj 20. svibnja 1963. godine. Oženio se s Valérie Lucienne Babin 2. kolovoza 1986. godine.  Roditelji su petero djece i imaju petero unučadi. 


  Biskup Dean M. Davies

  Biskup Dean M. Davies

  Biskup Dean M. Davies, 64 godine, služit će kao prvi savjetnik u predsjedavajućem biskupstvu Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Prije ovoga zaduženja služio je kao drugi savjetnik biskupa Garyja E. Stevensona koji je postao član Zbora dvanaestorice apostola dana 3. listopada 2015. godine.

  Biskup Davies zaposlenik je Crkve od srpnja 1995. godine i obavljao je najrazličitije zadatke. Nedavno, vršio je funkciju direktora Odjela za posebne projekte gdje je imao odgovornost za nekretnine s posebnom namjenom, projektiranje i izgradnju hramova.

  Prije zaposlenja u Crkvi, biskup Davies bio je zaposlen u High Industries, Inc., društvu iz Lancastera, Pennsylvania te u Bechtel Investments, Inc. iz San Francisca, Kalifornija. Stekao je prvostupničku diplomu iz poljoprivredne ekonomije na Sveučilištu Brigham Young te je završio napredne programe za izvršne direktore na Sveučilištima Stanford i Northwestern.

  Biskup Davies služio je kao predsjednik misije Puerto Rico San Juan i tečno govori španjolski jezik.
  Dean Myron Davies je rođen u Salt Lake Cityju, Utah, dana 5. rujna 1951. godine. Oženio se s Darlom James dana 20. lipnja 1973. godine u hramu Salt Lake. Imaju petero djece i 14 unučadi.


  Biskup W. Christopher Waddell

  Biskup W. Christopher Waddell

  Biskup W. Christopher Waddell, 56 godina, pozvan je služiti kao drugi savjetnik u predsjedavajućem biskupstvu.
  Biskup Waddell je služio kao član Prvog zbora Sedamdesetorice Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana od travnja 2011. godine.


  Wayne Christopher Waddell je rođen u Los Angelesu, Kalifornija, dana 28. lipnja 1959. godine. Oženio se s Carol Stansel u srpnju 1984. godine. Roditelji su četvero djece i imaju troje unučadi. Starješina i sestra Waddell žive u Limi u Peruu gdje on trenutno služi kao savjetnik u predsjedništvu područja Južna Amerika sjeverozapad. Nastavit će služiti u Peruu još kraće vrijeme sve do prijenosa njegovih odgovornosti.

  Biskup Waddell je stekao prvostupničku diplomu godine 1984. na Državnom sveučilištu San Diego. Početkom 1984. radio je s Merrillom Lynchem na nekoliko položaja, uključujući i mjesto prvog potpredsjednika za ulaganja.
  Biskup Waddell je služio i brojne crkvene pozive, poput cjelodnevnog misionarstva u Španjolskoj. Tečno govori španjolski jezik.