Estherina misija

  Sestra Esther

  Sestra Esther Fletcher, mlada misionarka koja služi u Nizozemskoj, pripremila je više od 2000 primjeraka Mormonove knjige koje će dati misionarima za njihove istraživače. Ona lijepi stranicu s kazalom obilježenu bojama na početak svake knjige s pitanjima iz priručnika Propovijedaj moje evanđelje i zatim označava 16 važnih odlomaka odgovarajućim plastičnim oznakama za stranice. Umnožite 2000 knjiga sa 16 referenci: Esther je označila više od 32.000 odlomaka iz Svetih pisama.  

  Sestra Esther

  Esther je započela svoju misiju u studenom 2016. Međutim, njezin je poziv za misiju bio malo drugačiji. Esther boluje od Downovog sindroma. Bila je pozvana u dobi od 25 godina za misionarku u crkvenoj službi kao pratnja svojim roditeljima, Thomasu i Nancy Fletcher, na njihovoj misiji podrške članovima i vođama (MLS).

  Nekoliko mjeseci nakon što su Fletcherovi stigli, Robert L. Bunnell, tada predsjednik misije Belgija/Nizozemska, saznao je za projekt označavanja Svetih pisama i pomislio je da bi Esther možda željela pokušati. Ona je nadmašila svačija očekivanja. Najprije je Esther označavala nizozemske Mormonove knjige. Kasnije je također označavala englesku verziju, koja je manje veličine i stoga je nešto teže s njom raditi.

  Sestra Esther

  Starješina i sestra Fletcher izvijestili su o jednom obraćenju koje je Estherin rad pomogao ostvariti. Čovjek iz Eindhovena primio je jednu od knjiga koje je Esther pripremila i pročitao stihove koje je označila. Ovi su ga stihovi nadahnuli da sazna više i kasnije se priključio Crkvi.

  Sestra Esther Fletcher također je naučila nešto nizozemskog i često se pridružuje cjelodnevnim misionarkama u podučavanju.  Tijekom lekcija Esther sluša tražeći teme koje je označila u Mormonovoj knjizi i iznosi te stihove. Pošto je bicikl važno prijevozno sredstvo u Nizozemskoj, Fletcherovi su kupili tandem bicikl koji sestre koriste kad im se Esther pridruži.  Ona voli ići s njima na biciklu.

  Mormonova Knjia s primjerakom

  S 2 mjeseca do kraja misije, Esther je vodila projekt služenja za sabor mladih odraslih samaca u Eerselu, Nizozemska. Podučila je sudionike kako označavati njemačke Mormonove knjige kao i one na nizozemskom i engleskom jeziku.

  Veoma je pažljiva u postavljanju oznaka, osiguravajući da su sve ravne i podjednake. Kada su je pitali kako radi svoj posao tako dobro, objasnila je: »Trebate biti pažljivi i točni. Mislim da vam ruka treba biti mirna i precizna. Potrebno je mnogo vježbe.«