Crkva je otkupila rukopis za tisak Mormonove knjige

  Crkva je otkupila rukopis za tisak Mormonove knjige

  Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana sa sjedištem u Salt Lake Cityju, Utah, nedavno je otkupila rukopis za tisak Mormonove knjige od Kristove zajednice u gradu Independence, Missouri. Sveci posljednjih dana štuju Mormonovu knjigu kao zaglavni kamen svoje vjere, knjigu Svetih pisama koja svjedoči o Isusu Kristu poput Biblije.

  Starješina Steven E. Snow, povjesničar i zapisničar Crkve, rekao je: »Smatramo da je Mormonova knjiga sveti tekst poput Biblije. Rukopis za tisak najstariji je preživjeli primjerak s oko 72 posto teksta Mormonove knjige, budući da samo oko 28 posto prethodnog primjerka pisanog po diktatu preživjelo desetljeća skladištenja u ugaonom kamenu u Nauvoou, Illinois.

  Preuzmi fotografije

  Starješina Snow izrazio je zahvalnost Kristovoj zajednici za čuvanje rukopisa tijekom više od jednog stoljeća. Također, izrazio je zahvalnost velikodušnim donatorima koji su Crkvi omogućili otkup ovog blaga.

  Cjelokupni rukopis za tisak objavljen je 2015. godine u sklopu projekta Joseph Smith Papers (Dokumenti Josepha Smitha). Može se naći u trećem svesku serije Revelations and Translations (Objave i prijevodi). Naposljetku, digitalne slike cijelog rukopisa objavit će se na internetu na josephsmithpapers.org.

  Trenutno su u tijeku planovi za prikazivanje rukopisa javnosti u Knjižnici za crkvenu povijest u narednim mjesecima.