Preskoči glavnu navigaciju

Crkva najavljuje dolazak nove globalne inicijative za mlade i djecuCrkva najavljuje dolazak nove globalne inicijative za mlade i djecu

youth

Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana najavila je novi pristup koji će zamijeniti sve postojeće programe aktivnosti za djevojčice i dječake, djevojke i mladiće počevši od siječnja 2020. Djeca i mladi Crkve diljem svijeta su dragocjeni. Oni predstavljaju budućnost i posluživanje njihovim potrebama značajan je fokus za Crkvu.

Godinama su mormonski vođe pripremali novu inicijativu za podučavanje i pružanje vodstva te razvoj prilika za svu djecu i mlade kako bi podržali obitelji i osnažili mlade posvuda dok razvijaju vjeru u Gospodina i Spasitelja, Isusa Krista. Ovaj novi pristup namijenjen je pomoći svim djevojčicama i dječacima, djevojkama i mladićima otkriti njihov vječni identitet, izgraditi osobnost i otpornost, razviti životne vještine i ispuniti njihovu božansku ulogu kao Božjih kćeri i sinova. Inicijativa je osmišljena kako bi omogućila mjesnim vođama, obiteljima pa čak i samim mladima da prilagode svoja nastojanja, u isto vrijeme pružajući prilike za služenje i aktivnosti, potičući zdrave odnose i podržavajući zajednice. Detalji će biti izneseni na stranici childrenandyouth.lds.org kako će se približavati datum primjene.