Članovi Crkve potaknuti su pomoći izbjeglicama

  Članovi Crkve potaknuti su pomoći izbjeglicama

  8. STUDENOGA 2015

  Članovi Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana diljem svijeta potiču se pružiti pomoć izbjeglicama. Prvo predsjedništvo, najviše upravno tijelo Crkve, dana 27. listopada 2015. godine uputilo je pismo koje su potpisali predsjednik Thomas S. Monson i njegovi savjetnici, predsjednik Henry B. Eyring i predsjednik Dieter F. Uchtdorf.

  Pismo se trebalo pročitati na sakramentalnim sastancima, na crkvenim mjesnim nedjeljnim službama štovanja širom svijeta.

  PSD150915_GB-Refugees-mom-son.jpg

  U pismu se, nadalje, objašnjava kako Crkva pomaže migrantima i izbjeglicama u nekoliko zemalja »zahvaljujući velikodušnoj pomoći naših članova«.»S velikom zabrinutošću i suosjećanjem gledamo patnju milijuna ljudi iz cijelog svijeta koji su napustili svoje domove tražeći olakšanje od građanskih sukoba i drugih teškoća«, navodi se u pismu.

  Mormoni već više od jednog desetljeća pružaju pomoć izbjeglicama na Bliskom Istoku, pružajući stotine tisuća prekrivača, odjeću, hitna sanitetska sredstva, hranu i druge resurse izbjeglicama u Jordanu, Libanonu, Turskoj i Siriji.

  Kao odgovor na nedavnu krizu u Europi, Crkva je u rujnu omogućila dodatnih 5 milijuna američkih dolara pomoći raseljenim obiteljima.

  U pismu dalje stoji: »Članovi mogu dati svoj doprinos u humanitarni fond Crkve koristeći donacijsku priznanicu za desetinu i ostale prinose. Također, pozivamo crkvene jedinice, obitelji i pojedince na sudjelovanje u mjesnim projektima pomoći, gdje je to moguće.«

  Pismo završava sljedećom rečenicom: »Neka vas Bog blagoslovi dok pružate kristoliko služenje potebitima.«

  Kada izvještavate o Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana, molimo vas koristite puno ime Crkve u prvoj obavijesti.