Advent u Zagrebu

  Advent u Zagrebu
  5 SIJEČNJA 2017

  Vrijeme došašća ili adventa (lat.adventus = dolazak) ima dvojako značenje. Predstavlja vrijeme pripreme za Božić, dan kada se slavi rođenje našeg Spasitelja Isusa Krista, ali i vrijeme iščekivanja drugog Kristovog dolaska.  Vrijeme obilježavanja Božića datira negdje od 354.godine, a vrijeme pripreme za Božić datira iz 5 stoljeća. Kroz povijest slavljenje došašća se mijenjalo i bilo je razdoblja kada je predstavljalo vrijeme pokore, posta i molitve, slično kao i u vrijeme korizme. Danas advent predstavlja razdoblje slavlja, radosti, išćekivanja, nade i budnosti. U Hrvatskoj je došašće uvijek imalo posebno obilježje i to se očituje u raznim narodnim običajima. 2016.godine Zagreb je drugu godinu za redom dobio priznanje kao Najbolja europska adventska destinacija i postao je poznat po raznim događanjima koja se u njemu odvijaju u ovo vrijeme.

  Božićno vrijeme otvara ljudska srca i čini ih prijemljivijima za činjenje dobrih djela.

  Misionari i misionarke Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana također su sudjelovali u adventu u Zagrebu, to su učinili tako što su pjevali prigodne pjesme u centru grada i svojim talentiranim glasovima pridonijeli ugođaju.  Osim pjesama s prolaznicima su podijelili i novu Božićnu inicijativu, koju je pokrenula Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana, pod nazivom 'Budite svjetlo svijetu'. Inicijativa je usredotočena na kristoliko služenje. Krist je svjetlo svijetu, a i mi možemo biti svjetlo u svijetu ukoliko slijedimo Njegov primjer. Ova inicijativa navodi primjere na koje načine možemo biti više nalik Kristu i svjetlo u svijetu.

  Međutim, ova inicijativa ne prestaje Božićem, ona nas podučava i potiče da se mijenjamo na bolje i da s malim stvarima učinimo velike promjene, a ponekad su dovoljni osmjeh ili topli pogled. 'Budite svjetlo svijetu' je podsjetnik da nastavimo dijeliti Božićni duh tijekom cijele godine.
  AdventZagreb1.jpg
  AdventZagreb2.jpg