Zimska konferencija za mlade istakne pronalaženje mira u Kristu

    U prosincu prošle godine u prostorijama Crkve Isusa Krista Svetaca Posljednjih Dana zagrebačkog ogranka održan je zimski sabor za mlade. Dvanaestoro članova Crkve u dobi od 12 do 18 godina sakupili su se radi obnove prijateljstva i kako bi zaželjeli dobrodošlicu novim mladima. Tema Sabora je bila “Mir u Kristu”, što je i ujedno i tema za Crkvene programe Mladih djevojaka i Mladića u 2018. godini. Aktivnosti na Saboru uključivali su nadahnute govore, vježbe za ojačanje tima i demonstraciju za online vjeronauk od Maje Kralj i Jone Gregorić.

    Maja Kralj koja je predstavila demonstraciju rekla je: “Velika mi je bila motivacija kada sam shvatila važnost vjeronauka i koliko mi je pomogao. Dao mi je duhovnu snagu za stvari koje su mi se dogodile u školi i u mom životu. Najviše mi je pomogao oko rasta moga svjedočanstva. Znam da je vjeronauk najbolji. Probajte i vidite za sebe.” Jona Gregurić je također rekla: ”Morate raditi svoje zadatke za vjeronauk svaki dan. Ako ih ne radite svaki dan, ne možete očekivati one velike blagoslove o kojima svi pričaju. Čineći to svaki dan zaista je vrijedno Vašeg vremena.

    Zabavne aktivnosti također su bile dio Sabora koje su uključivale karioke i ples. Prvi dan Sabora završen je s domjenkom koji je vođen od predsjednika orkuga Hrvatska, Svena Sambunjaka. Govorio je o tome kako je život na zemlji poput čekanja letova u zračnoj luci. Iako je vrijeme u zračnoj luci vrlo kratko, moramo se ukrcati na pravi let ako želimo stići na pravo odredište.

    Drugi dan je bio usredotočen na projekte služenja- izrada vrećica za rižu je bilo jedno od tih. Mladi su naučili kako snimiti filmove o sebi gdje govore zašto su Mormoni. Sabor je pomogao mladima ojačati prijateljstva, naučiti ih novim vještinama i izgraditi njihovo vjerovanje i svjedočanstvo o Isusu Kristu.