Posljednji ispraćaj predsjednika Monsona

  President Monson at the temple

  Posljednji ispraćaj predsjednika Thomasa S. Monsona, vođe Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, bit će održan u Konferencijskom centru na Hramskom trgu u petak 12. siječnja 2018. u 12 sati po planinskom računanju vremena (MST). Pokop će biti otvoren za javnost, za sve osobe starije od 8 godina. Javno bdijenje bit će otvoreno za osobe svih uzrasta i održat će se u četvrtak od 9 sati do 20 sati u Konferencijskom centru.

  Predsjednik Monson je umro od starosti 2. siječnja 2018. u Salt Lake Cityju u dobi od 90 godina.   (Pročitajte više o njegovom životu.) On je bio šesnaesti predsjednik u 187 godina dugoj povijesti Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana te je služio kao njezin predsjednik od 3. veljače 2008.

  Oni koji će prisustvovati posljednjem ispraćaju u Konferencijskom centru (u koji stane 21.000 ljudi) moraju biti na svojem mjestu najkasnije do 11.30 sati. Mjesta su slobodna i dodjeljuju se osobama koje prve dođu. Dodatna mjesta s velikim zaslonom preko kojeg će se pratiti događaj bit će dostupna u obližnjem Tabernaklu, Assembly Hallu i kazalištu Konferencijskog centra.

  Posljednji ispraćaj prenosit će se uživo preko stranica MormonNewsroom.org, LDS.org (na engleskom, španjolskom i portugalskom jeziku), KSL TV, aplikacije KSL TV, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International,Mormon ChannelCanal Mormón (na španjolskom jeziku) i preko crkvenog satelitskog sustava. Osim toga, radijski prijenos odvijat će se preko radija KSL Radio i BYU Radio.

  Sam ukop bit će privatan i održat će se na groblju u Salt Lake Cityju nakon službe.

  Izrazi sućuti mogu se objaviti na President Monson Facebook stranici ili poslati e–poštom na adresu condolences@ldschurch.org.

  Umjesto cvijeća, moguće je uplatiti doprinose u fond za humanitarnu pomoć ili u crkveni opći misionarski fond preko stranice give.lds.org/monson.