10 Misionara, 7 Afričkih Zemlja, 6 Afričkih Misija - Starješina i Sestra Randall

  Starješina i sestra Randall će djelovati kao uredski radnici za Sjeverno-Jadransku Misiju (SJM). Oni su prethodno služili u 2 afričke misije: Kenya Nairobi Misija i Freetown Sierra Leone Misija.

  Starješina i sestra Randall uredu Sijera Leone misije.
  Starješina i sestra Randall uredu Sijera Leone misije.

  “Služili smo u Sierra Leone Freetown Misiji od studenog 2011. do ožujka 2013. u misijskom uredu. Vrhunac naše misije bio je obuka za rukovodstvo ogranka koja je bila zatražena od nas u okrugu Freetown-a kako bismo ih pripremili da postanu okol. Večinu naših subota proveli smo u obuci ovih vjernih članova. Četiri mjeseca prije nego što smo se vratili kući, starješina Holland je došao stvoriti kolčić u Freetown-u, 3000. kolčić u crkvi. Razgovarali smo o evanđelju sa našim zaštitarom Albertom, koji se potom priključio crkvi. Kasnije je on bio veoma važan kada je pomogao desetak svojih prijatelja koji su se naposlijetku i obratili crkvi. Neka od naših najslađih sjećanja sa misije su došla upravo zbog jedne od naših najtežih misija.”

  Učesnici drže svoje diplome od radionice za zaposlenost.
  Starješina i sestra Randall sa članovima iz Okola Freetown-a.
  Starješina i sestra Randall sa članovima iz Okola Freetown-a.

  Starješina i sestra Randall kažu: “Odslužili smo u Kenya Nairobi misiji od siječnja 2009. do lipnja 2010. Naš je zadatak bio da pomognemo oko zapošljavanja. Podučavali smo karijersku radionicu i radionicu samodostatnosti u tri zemlje: Keniji, Ugandi i Tanzaniji. Također smo bili odgovorni za Etiopiju. Od članova u velikom gradu Nairobiju do poniznih svetaca na najruralnijim mjestima Kenije, mi smo ih svih učili ovim načelima. Naša je največa priča uspjeha bila kad je predsjednik ogranka u Ugandi imao razgovor za posao odmah poslije drugog dana karijerske radionice. Vježbali smo probnim razgovorom s njim ispred svih sudionika, nakon čega je odmah otišao na razgovor. Nije samo dobio posao, već je od njega zatraženo da bude nadglednik. Također smo imali dva nečlana koji su došli na karijersku radionicu i koji su se potom priključili crkvi. Volili smo naš posao u vezi samodostatnosti u Kenya Nairobi misiji.”

  Starješina i Sestra Randall sa Starješinom Hollandom.
  starješina i sestra Randall sa starješinom Holandom

  “Naša će misija u Sjeverno-Jadranskoj Misiji biti naša peta misija. Radili smo u misijiskom uredu u Filipinskoj Olongapo misiji i također smo sudjelovali u novom programu samodostatnosti u Filipinskoj Tacloban misiji.”