Preskoči glavnu navigaciju

Sve je moguće onome koji vjeruje

ples

Predsjednik Ogranka Ljubljana Elvi Rwankuba održao je uvodni govor i predstavio temu konferencije „Sve je moguće onome koji vjeruje“. Svi koji su slušali njegov govor osjećali su se duhovno prosvijećeno i ushićeno.

Uživali smo u mnogim zabavnim aktivnostima, uključujući takozvanu „Nevjerovatnu trku“ kroz centar Zagreba, učenje kako da budemo samostalni i da plešemo u parovima, ali i mnoge druge igre i druženja. Članovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije pomogli su da se pripreme i obezbijede obroci kako bi učesnici imali što više vremena da uče o kulturama jedni drugih i uživaju u zajedničkom druženju. Svi učesnici bili su puni energije, uz ojačanu i produbljenu vjeru u Isusa Krista.

млади одрасли самаци

Sestra Ezard, seniorska misionarka koja služi u Jadranskoj Sjevernoj Misiji, naučila nas je da plešemo. Ona je vrlo živahna osoba i pomogla je svim mladim članovima da nauče neke od osnovnih plesnih koraka. Bilo je jako zabavno, a čak i predsjednik Grant plesao je sa nama!

Jedan od glavnih događaja konferencije bio je učešće u projektu za Prihvatni centar Crvenog krsta za izbeglice. Pomogli smo da se očiste stari kreveti i druge stvari koje su bile u podrumu. Prelijepo je bilo raditi tako naporno za izuzetno značajan projekat. Bili smo takođe i u kontaktu sa azilantima i djecom iz centra, što nam je ostavilo lijepe uspomene i pomoglo da uspostavimo posebne veze sa učesnicima  projekta.

служба

Nakon ručka otišli smo u 'lov na slike' na „Nevjerovatnu trku“ u centru Zagreba. Prije konferencije starješina i sestra Draxler slikali su popularne znamenitosti grada Zagreba, a onda su izabrali nekoliko nasumičnih fotografija i napravili poster. Mladi su bili podijeljeni u 4 grupe. Njihov zadatak bio je da pronađu neku od znamenitosti sa slike i slikaju se sa svojim timom ispred te znamenitosti. Prvi tim koji pronađe deset znamenitosti, slika se ispred njih i stigne do cilja proglašen je pobjedničkim. Mladi su se jako zabavljali igrajući ovu igru i istraživajući ljepote grada Zagreb.

Završetak konferencije obilježen je okupljanjem u kancelariji Jadranske sjeverne misije. Predsjednik Grant održao je završni govor, povezujući sve dijelove konferencije na veličanstven način. Bila je to čudesna konferencija, a ovim putem pozivamo sve učesnike da ojačaju svoje veze koje su uspostavili i obnovili tokom ovog vikenda, te da se sljedeći put još bolje pripreme i dođu sa još više prijatelja!

млади одрасли самаци